Contact   |   Volg ons FacebookInstagram
Volg ons FacebookInstagram
Datum: 24 mei 2018

Alkmaar Sport en de AVG

Alkmaar Sport N.V. heeft voor haar dienstverlening aan u als klant en sporter een aantal gegevens van u nodig. Het verzamelen en gebruiken van deze gegevens valt vanaf 25 mei 2018 onder de nieuwe Privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze AVG stelt een aantal eisen aan ons als organisatie, waaronder het vragen van toestemming aan u als onze klant.

Toestemming

De persoonsgegevens die wij van u vragen, worden gebruikt om uw inschrijving of reservering te verwerken in onze systemen, uw diploma te kunnen uitreiken of u een passend aanbod van activiteiten of diensten te kunnen doen. Ook voor het doorgeven van wijzigingen van uw sportlessen of bij noodgevallen willen wij u kunnen bereiken. De
gegevens die wij van u nodig hebben, zijn: uw naam, adres en woonplaats, telefoonnummer en emailadres.

Voor sommige producten of diensten is het belangrijk dat wij in één opslag kunnen zien of de activiteit bij u past, daarom willen wij ook graag uw leeftijd of geboortedatum weten en of we u bij de mannen of de vrouwen moeten indelen. Voor onze sportpassen en zwemleskaarten hebben wij daarnaast uw pasfoto nodig, omdat deze persoonsgebonden zijn. Bij binnenkomst in sommige van onze sportaccommodaties is deze foto kort te zien als u door het poortje gaat. Bij de zwemlessen gebruiken onze zweminstructeurs ook een pasfoto om uw kind tijdens de les te herkennen. Voor foto’s van activiteiten of evenementen die door medewerkers van onze organisatie worden gemaakt, waar u duidelijk herkenbaar op in beeld bent en die gebruikt worden voor promotiedoeleinden, wordt u apart om toestemming gevraagd. Wij kunnen helaas niet voorkomen dat er andere deelnemers of ouders/begeleiders zijn die op eigen initiatief foto’s nemen.

Toestemming verlenen met of zonder account
Voor het gebruiken en bewaren van uw gegevens hebben wij uw toestemming nodig. Heeft u een account bij Alkmaar Sport, dan wordt u daar de eerstvolgende keer ná 11 juni 2018 dat u met uw account inlogt in de Alkmaar Sport-omgeving om gevraagd. U vindt dit verzoek om toestemming onder het kopje 'Mijn gegevens'. Wilt u inloggen, maar bent u uw gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten, dan kunt u een mail sturen naar sportpas@alkmaarsport.nl. Voor elk gezinslid dient apart toestemming te worden gegeven.

Heeft u (nog) geen account bij Alkmaar Sport? Dan kunt u toestemming geven via onderstaande button.

Toestemmingsformulier Privacybeschermingsbeleid

Alkmaar Sport en haar dochtermaatschappijen hebben in de contracten met de bedrijven die de servers en/of onze systemen beheren duidelijke afspraken gemaakt, zodat ook zij de gegevens die wij van u hebben zorgvuldig en volgens de Europese wetgeving verwerken en bewaren. Binnen onze organisatie zijn slechts enkele medewerkers bevoegd om uw gegevens in te zien en te bewerken. Wij bewaren uw gegevens in principe zolang u
klant of sporter bij ons bent en zullen deze niet delen met anderen.

Als u niet langer wenst dat wij over uw persoonsgegevens beschikken, bijvoorbeeld omdat u niet langer klant bij ons bent, kan u ons via sportpas@alkmaarsport.nl vragen uw gegevens uit onze systemen te verwijderen. Dit geldt ook als u een wijziging wil doorgeven.

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht