Contact   |   Volg ons FacebookInstagram
Volg ons FacebookInstagram
Datum: 28 september 2020

Outdoorpark Alkmaar rocks!

In Alkmaar wonen en dan dit niet kennen...FOEI! Want na de belevenis van ons bezoek werd er tussen de vrienden nog lang na gesproken over wat we deze zondagmiddag hebben meegemaakt. ‘Want het was gaaf’, aldus Go-Kids reporter Jurre!

De zon scheen uitbundig op deze prachtige nazomermiddag. En daar houden we van! Edwin (onze instructeur) had de muziek al lekker hard aan staan en de ontvangst was swingend. Tijdens de binnenkomst bij Outdoorpark Alkmaar zie je alle activiteiten over een groot terrein verdeeld. Het ziet er werkelijk prachtig uit.

Vrienden voor het leven

Thijmen (12), Mats (13), Hidde (9), Cas (14) en Jurre (11) zijn al hun hele leven al buurjongens en dikke vrienden. Zij hebben tijdens de corona periode en door alle geskipte zomervakanties al meerdere keren nieuwe activiteiten in Noord-Holland ontdekt. Want wat wonen we toch in een toffe provincie!

"We houden van snel, actief, beetje eng en met veel uitdaging" vertelden de jongens toen Edwin vroeg of ze van een beetje actie houden. Toen hij ze ook nog vroeg of ze het erg vonden om nat te worden, want droog kan het parcours ook afgelegd worden, werd er door de mannen hard gejuicht. "kom maar op!" riepen ze in koor.

Surprise: Pijl en Boog Clinic

Als verrassing nam Edwin de boys eerst mee voor een pijl en boog clinic in een prachtig nieuw gebouw. Het zag er werkelijk super uit! Voor de meeste van de kids was het een eerste introductie. En ik moet zeggen… ze hebben het niet slecht gedaan. Meerdere keren werd er in de ‘de roos’ geschoten! Ook Edwin was supertrots.

Klimmen, zwemmen, rollen, varen en jumpen!

Vervolgens werd er 1,5 uur geklommen, geklauterd, gezwommen, onder netten door gekropen, met autobanden gerold, door en over heuvels geklommen en werd er met surfplanken over het water naar de overkant gevaren. Het was ‘Out Of Your Comfort zone’! Met een grote C. De glimlach op de gezichten van onze boys ging er niet meer vanaf.

Als toetje toe of als kers op de taart werd met een groepsjump de middag afgesloten. Na de gezamenlijke jump in het water kregen ze een prachtige oranje bandana als cadeautje en sloten we de middag af.

Ja, Outdoorpark Alkmaar moet écht op de bucketlist!

"Mama?" Vroeg reporter Jurre me. "Hoe zeg je dat met die emmer? Wat zeg je als je wilt zeggen dat iets echt heel tof is"? "Hmmmm, bedoel je bucketlist?" Antwoordde ik twijfelend. "Ja! Dat bedoel ik!" Dus bij deze….. als dit nog niet op je bucketlist staat. Dan hoort dit er volgens de boys echt op!

Bron: Go-Kids

Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht