Contact   |   Volg ons FacebookInstagram
Volg ons FacebookInstagram
Datum: 23 juli 2020

Outdoorpark Alkmaar sluit zomervakantie feestelijk af

Let op: Om 18.00 uur is het niet meer mogelijk om een ticket te kopen voor de zomerafsluiting. 

Op zaterdag 15 augustus organiseert Alkmaar Sport een sportieve dag ter afsluiting van de zomervakantie. Iedereen die kennis wil maken met het park, is van 10.00 tot 13.00 uur van harte welkom om de obstakels in het park te overwinnen. De entree tot het Outdoorpark bedraagt €2,-. Als klap op de vuurpijl kunnen bezoekers van de zomerafsluiting voor maar €2,65 recreatief zwemmen in het naastgelegen zwembad Hoornse Vaart. Vooraf inschrijven is verplicht en tickets zijn alleen online verkrijgbaar.

Gecancelde opening in maart

Zondag 29 maart 2020 stond voor Alkmaar Sport de opening van Outdoorpark Alkmaar op het programma. In verband met het Coronavirus ging deze feestelijke opening helaas, maar logischerwijs niet door. Ondanks de gecancelde opening laat het Outdoorpark zich niet zomaar uit het veld slaan, want Alkmaar Sport organiseert alsnog feestelijke dag ter afsluiting van de zomervakantie. Tom Leering, locatieverantwoordelijke van Outdoorpark Alkmaar vertelt: ‘’Het was natuurlijk super jammer dat de opening in maart niet door kon gaan. We vonden dat we toch iets moesten doen om te laten zien wat Outdoorpark Alkmaar allemaal te bieden heeft. Daarom kwamen we op het idee om een dag te organiseren ter afsluiting van de zomervakantie’’.

Klimmen en klauteren op de obstakels

Op deze enerverende dag staat het Obstacle Run parcours van het overzichtelijke en groene Outdoorpark Alkmaar centraal. Tom vervolgt zijn verhaal: ‘’Er is onwijs veel ruimte op het park vol met obstakels, hindernissen, teamactiviteiten en een boogschiethonk. Mensen die het park niet kennen weten niet dat wij zoveel te bieden hebben en daarom nodigen wij deze mensen, maar ook onze trouwe bezoekers uit om het park te ervaren’’. Deelnemers klimmen en klauteren over de verschillende vaste obstakels boven het water en op het land. Wie geen zin heeft om nat of vies te worden kan ook de droge route volgen. Daarnaast staat er een springkussen en een stormbaan op het park. Na afloop van de zomerafsluiting, is het mogelijk om een heerlijke duik te nemen in zwembad Hoornse Vaart. ‘’Er is dus genoeg te doen voor een hele dag plezier’’, sluit een enthousiaste Tom af.

Tickets alleen online verkrijgbaar

Outdoorpark Alkmaar organiseert op zaterdag 15 augustus van 10.00 tot 13.00 uur een dag ter afsluiting van de zomervakantie en nodigt iedereen uit om het Obstakelpark te verkennen. Toegang tot het park is €2,- en bezoekers kunnen diverse obstakels uitproberen. Daarnaast kunnen bezoekers dezelfde dag voor €2,65 zwemmen in het naastgelegen zwembad Hoornse Vaart. In verband met het Coronavirus zijn geïnteresseerden verplicht om vooraf in te schrijven via de website. Daarnaast houdt Outdoorpark Alkmaar zich uiteraard aan de richtlijnen van het RIVM.

Let op: zwemmen in zwembad Hoornse Vaart is alleen toegestaan voor gezinnen (familiezwemmen). Volwassenen vanaf 18 jaar die alleen naar binnen willen, mogen alleen banenzwemmen in het 50-meterbad. Op de website van zwembad Hoornse Vaart vindt u het Coronaprotocol van het Alkmaarse bad. In verband met de Coronamaatregelen zijn tickets voor de zomerafsluiting alleen verkrijgbaar via de website. Het is dus niet mogelijk om een ticket aan de deur te kopen. 

Reserveer een ticket voor de zomerafsluiting Reserveer een ticket voor de zomerafsluiting inclusief zwemmen
Deel dit artikel:  
< terug naar het overzicht